Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Извън града още не съм я засичал колко гори.Но в града за това вървене,което има колата направо се изумих.
    Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

Засечено вчера 26.11.2011 на 170 км.изминато разстояние по борд комп.3.8 лтр. с трима човека и багаж пълно/пълно,а в града за 450 км. 5.8 лтр.Автомобила е АР 147 jtd 1.9/8v.
      Last edited by west421; d.m.y г., 12:13.
      Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
      Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
      Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
        Засечено вчера 26.11.2011 на 170 км.изминато разстояние по борд комп.3.8 лтр. с трима човека и багаж пълно/пълно,а в града за 450 км. 5.8 лтр.Автомобила е АР 147 jtd 1.9/8v.
        Те тази кола не гори бре, само души. То в книжката на автомобила е даден по висок разход. Как ги постигате тия измишльотини?
        По темата: Грубо извън 5.5-6,а градско около 8 не по надолу.
        ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

[QUOTE=Omni;978439]Те тази кола не гори бре, само души. То в книжката на автомобила е даден по висок разход. Как ги постигате тия измишльотини?

Постигаме ги с добър ремап и с много майсторлък!!!!
          Attached Files
          Last edited by west421; d.m.y г., 20:43.
          Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Беше коментирано, че разхода по компютър понякога се различава от действителния разход, не твърдя, че и при вас е така, колега. Ако наистина разхода е такъв, то си е чудесен разход и 3лв/л за нафта не те събаря
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
              Те тази кола не гори бре, само души. То в книжката на автомобила е даден по висок разход. Как ги постигате тия измишльотини?
              Ами не знам, но според мен след ремапа инфото което компютъра ти дава за разхода не е много читаво. В смисъл пробвал ли си да го засечеш колко е реално? Разбирам да се оптимизира до някаква степен, но чак толкова...
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщение
                Ами не знам, но според мен след ремапа инфото което компютъра ти дава за разхода не е много читаво. В смисъл пробвал ли си да го засечеш колко е реално? Разбирам да се оптимизира до някаква степен, но чак толкова...
                Чакам от еврофутбол някой лев, че да я напълня догоре
                ама .......Засега само по борд комп.
                Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Три пъти се захващам да я търся рая тема... От километър на километър си развалям хубавия успех, за 630 км ми показваше 6.6л/100 , за 818 км е 6,8/100. От тях 450 са извънградско, в началото на засичането /не се сетих да видя колко е само за извънградското/ останалите из Варна. Ако ме лъже компа и аз ви лъжа.
                  Гадното е, че литър нафта стана 2.61лв/л, но засега стига алтернативни горива Аве тия с по-наточените мерцедеси дали се кефят така, както аз се кефим с алфата бе?!
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

На мен за 440 километра ми даде 8.6л/100 на газ. Маршрута беше при това доста кофти.... Благоевград -> Пловдив през Боровец + 30 см сняг вериги и 2/3 предавка и Пловдив -> Благоевград през Юндола (този беше по добре като изключим някой друг интервал с много завои. Колата беше със пълен багажник + още трима човека (тежичко си и беше).
                    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

В този февруарски студ среден разход на гориво градско по борд компютър - 8,2 л./100 км. Като беше по-топло 7.2 л./100 км. Нормално каране в диапазона от 50 до 90/100 км максимум. Извънградско не съм засичал при тези температури, но като беше по-топло (т.е. положителни температури) изминах 1000 километра с един резервоар (60 литра), като към 80% от изминатия пробег е извънградско т.е. идва към 6/100 разхода при нормални атмосферни условия и скорост в интервала 90/120 км/ч.
                      Автомобила е Алфа Ромео 147 1.9 ЖТД, 8 V - 115 к.с., гориво - Лукойл, гумите - 195/65/15.

Comment

По бордови и 3,6 съм правил
                        Без ремап ( въобще това с ремапа и ниския разход - моля ви!!! )
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

В най-големите студове, когато беше -19 и т.н по борд ми показваше от 10.7 до 11 градско...май е нормално, не знам...
                          Last edited by SunShiney; d.m.y г., 18:36.
                          Alfa Romeo 147 2.0

Comment

Първоначално публикувано от SunShiney Покажи съобщение
                            В най-големите студове, когато беше -19 и т.н по борд ми показваше от 10.7 до 11 градско...май е нормално, не знам...
                            Да, нормално е намен днес на -7-8 също толкова ми показваше, а аз имам "тежък" крак
                            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                              По бордови и 3,6 съм правил
                              Без ремап ( въобще това с ремапа и ниския разход - моля ви!!! )
                              Не ти се вярва а?
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Не ти се вярва а?
                                Аз самия съм със себе си за или против
                                А това с разхода ми се вярва ама в определени ситуации в останалите е по-висок.
                                Съгласен ли си
                                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                                X